Springen naar inhoud


Hulponderwerp: Hoe plaats ik afbeeldingen op het forum


Er zijn twee manieren om afbeeldingen op het forum te plaatsen; afbeeldingen die al op het internet staan zoals op een andere website, en afbeeldingen die alleen nog op je computer staan zoals een foto of zelfgemaakte afbeelding.

Een afbeelding van het internet op het forum plaatsen.
Heb je een afbeelding gevonden op een andere website die je op het forum wilt plaatsen? Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding, en klik op "afbeelding openen in een nieuw tabblad". Er opent zich een nieuw tabblad in je browser met alleen de afbeelding in het scherm. Ga naar de adresbalk en kopieer de link die daar in staat.
Ga naar het forum waar je de afbeelding wilt posten. Tik in: plak daar de zojuist gekopieerde link van de afbeelding in, tik in:Voeg eventueel nog een eigen tekst bij. Klik op 'bericht plaatsen' en de afbeelding zal verschijnen in de post die je zojuist hebt gemaakt.

Let op: deze methode van afbeeldingen plaatsen heet hotlinken. Er zijn veel websites die er niet van gediend zijn dat je hun afbeelding op een andere website toont dan die van henzelf. Dit hotlinken proberen ze tegen te gaan door een waarschuwing te plaatsen achter hun eigen afbeelding, die wordt getoond zodra je hun afbeelding hotlinkt op dit forum. Wil je nog steeds diezelfde afbeelding tonen op het forum, dan zul je terug moeten gaan naar die betreffende website en de afbeelding, of de link ervan, eerst op moeten slaan op je eigen computer.

Een afbeelding van je computer op het forum plaatsen.
Er zijn verschillende sites die gratis ruimte aanbieden om afbeeldingen op te slaan.Eén van de sites die erg gemakkelijk werkt is imgur.com 
Klik onder de tekst "upload images" op welke manier je een afbeelding wilt uploaden. Onder "computer" komt een menu tevoorschijn waarmee je kan navigeren waar je je afbeelding hebt opgeslagen. Onder "web" verschijnt een menu waar je de link van de afbeelding van een andere site kunt kopiëren.
Klik op "upload" en de afbeelding wordt opgeslagen.
In de rechterkolom verschijnen nu een aantal linkjes. Neem de vierde van boven, waar "BBCode (message boards & forums)" boven staat, en kopieer die link.
Keer nu terug naar het forum en plak de link in je post. Wanneer je nu je bericht plaatst, verschijnt de afbeelding in je post.

Alternatieven voor imgur.com: tinypic.com, postimage.org